Pellaksen päiväkoti, Espoo

Pellaksen päiväkot

Käyttäjät: Pellaksen Päiväkoti, Espoo, Espoon kaupunki
Koko: 800m2

Toinen käyttötarve: Hoivakoti
Valmistuminen: 8/2022
Materiaali: Puu

PÄIVÄKODISTA HOIVAKODIKSI TARPEEN MUUTTUESSA

Espoon Pellaksen uusi päiväkoti avattiin 1.9.2022. Kiinteistö on suunniteltu kestävästi – ympäristön ja käyttäjien tarpeiden näkökulmasta. Tämä kolmas Varkka-kiinteistö tulee toimimaan ensimmäiset virkavuotensa espoolaisten lasten päivätemmellyspaikkana Pellaksen päiväkotina ja tämän käyttötarpeen muuttuessa, kiinteistö on helposti muutettavissa hoivakodiksi seuraavia käyttäjiä varten.

– Kaikki suunnittelemamme kiinteistöt tehdään vastuullisesti tulevaisuuden tarpeet huomioiden. Elämme tällä hetkellä merkillisiä aikoja, kun monin paikoin syntyvyys on valitettavasti laskussa. Tästä syystä uskomme, että 10–15 vuoden päästä päiväkotitilojen tarve laskee huomattavasti ja saman aikaisesti hoivatilatarve tulee kasvamaan suurten ikäluokkien vuoksi, Varkka Oy:n Joni Varkka kertoo ja taustoittaa Espoon päiväkotihanketta.

Pellaksen päiväkodin toisena käyttötarkoituksena tulee olemaan hoivatilat, mikä mahdollistaa kunnan investoinnille pitkän jatkuvuuden. Hyvin suunniteltu, ekologisesti ja vastuullisesti toteutettu kiinteistö onkin huomattavasti esimerkiksi väliaikaisratkaisuja parempi, joka mittarilla.

– Tilat tulevat olemaan ensimmäisessä käyttötarkoituksessa päiväkotina lasten ja päivähoitajien ehdoilla suunnitellut, kun taas toisessa vaiheessa tila on viihtyisä ja hyvin toimiva hoivakoti – niin asukkaille kuin hoitohenkilökunnallekin, Varkka jatkaa.

Espoon Pellakseen nouseva Varkka Oy:n suunnittelema ja toteuttama kiinteistö on Suomen kolmas kiinteistöjen kiertotalousperiaatteella alusta loppuun asti valmistuva rakennus. Ensimmäiset kaksi sijaitsevat Lahdessa Karistossa sekä Joutjärvellä. Pellaksen päiväkodin oppilaat pääsevät leikkimään ja oppimaan uuteen ympäristöön elokuussa 2022.